experiències

Tot i que pensem que el millor que un pot fer al nostre hotel és relaxar-se i gaudir-lo plenament, fugint de l’estrès quotidià, oferim interessants activitats per fer en ell o en l’àrea. Massatges, tasts de vi, picnics o visites a un molí d’oli …

Oli

Un dels cultius més antics del Matarranya és el de l’oliva i en paral·lel la indústria artesanal de l’elaboració d’oli d’oliva. Això ha desenvolupat una rica cultura de l’oli que ha arribat als nostres dies. En aquesta proposta es gaudeix coneixent els elements menys coneguts de la recol·lecció i la producció, es visiten antics elements de canalització, un molí d’última generació i un de tradicional, una olivera de gairebé 2.000 anys, una finca que produeix oli ecològic, es fan tastos , etc.

Les opcions són diverses i la durada de la ruta anirà en funció del que es vulgui visitar, si la totalitat o part. Pràcticament la totalitat de les visites seran ateses pels propis productors.

Aceite de la Matarranya

Tast de vins

Prendre un vi ecològic de petita producció acompanyat d’un oli ecològic on sucar pa, provar diferents tipus d’olives … al costat de les pròpies vinyes, ametllers i oliveres.

Ecologia

Sostenibilitat, ecologia, equilibri, proximitat, autenticitat … són alguns dels conceptes que les persones sensibles amb la natura, el medi ambient, l’agricultura i el consum desitgen que algun dia no sigui l’excepcional sinó allò que és habitual.

Les opcions d’aquesta ruta són diverses: visitar un molí d’oli, un obrador de cosmètica natural, una finca, un hort, un obrador alimentari, un petit celler … tot això ecològic i de la mà dels propis agricultors o productors, els quals mostraran les seves instal·lacions i/o cultius. En totes les visites i activitats es podran comprar els productes directament al productor/a.

ecologia en la Matarranya

Cicloturisme / senderisme

A la comarca podràs gaudir d’una infinitat de diferents recorreguts en bicicleta o caminant: BTT, via verda, carretera, senders, camins de ferradura, etc. Les rutes discorren per paratges i llocs d’interès paisatgístic. En aquest servei, si es desitja, es trasllada als participants a un punt de partida i se’ls recull en el punt final.

Km 0

Quan es viatja a qualsevol destinació d’àmbit rural ¿a qui no li agradaria accedir a productes locals directament, comprant-los i preguntant al productor o agricultor? A la comarca del Matarranya es poden adquirir molts tipus de productes d’una qualitat excepcional. El llistat és ampli: oli, vi, vinagre, paté d’oliva, mel, ametlles, fruita, olives, carns, melmelades, tòfona, torró, fruits secs, vermut, ous, fruita en almívar, salses … fins i tot cosmètica !
La ruta s’organitzarà en funció dels productes desitjats. Segons el tipus de producte serà de temporada i no estarà disponible permanentment.

trufa Km0
Vallde

Pobles

Un dels principals actius de el patrimoni del Matarranya són els seus pobles. Ja sigui per l’aïllament o perquè el progrés va trigar a arribar a la comarca aquesta “essència de poble” s’ha mantingut gairebé intacta fins als nostres dies, amb edificis de pedra, carrers sinuosos, on encara es surt a “prendre la fresca” i es respira la ruralitat de tota la vida. Tot i que el Matarranya compta amb dos pobles integrats en l’Associació “Els Pobles més Bonics d’Espanya” tots els pobles de la comarca tenen alguna cosa singular i mereixen ser visitats.
Aquesta ruta la conformen quatre pobles que poden ser visitats en mig dia sense visita guiada.

Collita: Raïm, oliva i ametlla

A la manera tradicional i en cultiu ecològic, es participarà al costat de l’agricultor/ a en els preparatius i recol·lecció del raïm, oliva i/o ametlla. Esmorzar al camp entre els conreus, i si es desitja, allargar la jornada per dinar serà una experiència d’aquelles que es recorden tota la vida.

  • Recol·lecció ametlla: setembre – octubre.
  • Recol·lecció oliva: novembre – desembre.
  • Recollida raïm: setembre – octubre (només un dia concret).

Aquesta activitat està subjecta a la temporalitat de cada producte i disponibilitat de l’agricultor.

almendro matarranya
almuerzo campero

Esmorzar camperol

Un dinar o esmorzar familiar, una reunió de treball o amics, un aniversari … en una finca agrícola, degustant productes de la pròpia finca o de la zona.

Micologia

Per als i les fanàtiques d’anar a buscar bolets. Al costat d’una/un guia especialitzat els participants gaudiran d’un paisatge espectacular paisatge i seran acompanyats a llocs precisos on gaudir de la recol·lecció d’aquest bé tan preuat.

Màxim 6 persones, però en condicions favorables podria ampliar-se a 8. Aquesta activitat està subjecta a la temporalitat i a les condicions meteorològiques.

massatges a hotel consolació la matarranya

Benestar

Massatge complet

Massatge de tot el cos per destensar i alleujar totes les cadenes musculars, relaxar el sistema nerviós i afavorir el sistema circulatori i limfàtic

Massatge super-relaxant

Aplicat en cap, cara, coll, mans i peus. Una sensació de profund relax. En tots els massatges es fan servir productes d’alta qualitat. Oli d’oliva BIO macerat en plantes medicinals de la zona segons temporada.

Reflexologia podal

Massatge i estimulació de punts reflexes en els peus per treballar tot el cos, ajudant a aquest a equilibrar les seves funcions, a l’eliminació de toxines i alleujament de l’estrès.